Contoh Geguritan Basa Jawa : "Korupsi"

Korupsi
Dening Kharisma L. W.

Abang putih kajunjung duwur ing langit pratiwi.
Wujud getih lan balung para pejuang.
Apa kowe isih eling?
Cucur kringet luh kang wis kebacut dadi tumbal.
Tumbal marang buwana kanggo kemerdekaan.
                Saiki apa?
                Kowe ngapusi, kowe korupsi.
                Cangkemmu amba kebak arta.
Raimu gedhek, ora duwe isin.
                Dijak rembug malah kepara angler.
Rakyatmu kuru, kowe lemu.
Rakyatmu mlarat, duitmu sak arat-arat.
Sing makmur sapa?
Kowe lan kanca-kancamu.
Sing tumindak ala marang rakyatmu.
Mula, ayo brantas korupsi.
Ayo padha gumregah.
Mbangun bangsa Indonesia kang sumringah.
Bangsa kang apik ing budi lan tutur.

Bangsa kang sejahtera lan makmur.

Komentar


  1. Rebat FBS TERBESAR – Dapatkan pengembalian rebat atau komisi hingga 70% dari setiap transaksi yang anda lakukan baik loss maupun profit,bergabung sekarang juga dengan kami
    trading forex http://fbsasian.com
    -----------------
    Kelebihan Broker Forex FBS
    1. FBS MEMBERIKAN BONUS DEPOSIT HINGGA 100% SETIAP DEPOSIT ANDA
    2. FBS MEMBERIKAN BONUS 5 USD HADIAH PEMBUKAAN AKUN
    3. SPREAD FBS 0 UNTUK AKUN ZERO SPREAD
    4. GARANSI KEHILANGAN DANA DEPOSIT HINGGA 100%
    5. DEPOSIT DAN PENARIKAN DANA MELALUI BANL LOKAL Indonesia dan banyak lagi yang lainya
    Buka akun anda di http://fbsasian.com
    -----------------
    Jika membutuhkan bantuan hubungi kami melalui :
    Tlp : 085364558922
    BBM : fbs2009

    BalasHapus
  2. mantabs contoh geguritannya ijin copas ya......
    kunjung bali ya bos
    http://geguritan.com/

    BalasHapus
  3. bagus geguritannya, ijin kopas, simak juga kumpulan

    http://geguritan.com/2016/03/14/geguritan-kidung-sengkuni/

    BalasHapus

Posting Komentar